Antalya Bölgesi’nde 15 yıllık hastane yöneticiliği deneyimi olan Dr. Ferim Ertan üç yıl önce özel sağlık sektöründe yeni bir marka yaratmayı başararak sektörde emin adımlarla ilerliyor. Flame Medical Özel Sağlık Hizmetleri şirketinin kurucusu Ertan, üst segmentteki turistik tesislerde uyguladığı şirket ve otel ve sağlık vizyonunu temsil bilinci ile çalışmalar gerçekleştiriyor.

Yıllardır özel sağlık sektöründe Flame Medical gibi bir bu projeyi gerçekleştirme düşüncesinde olduğunu belirten Flame Medical Özel Sağlık Hizmetleri şirketi ku-rucusu Dr. Ferim Ertan, ‘Bu işe doğru za-manda doğru kişilerle başlamamız gerekiyordu. Bunun için şu an çalıştığımız otellerle, sağlık turizmi yapan hastanelerin ve özel sağlık kuruluşlarının yaklaşımlarından yola çıkarak bu alandaki sıkıntıları ve olması gerekenleri saptayıp bu hizmeti tam kapsamlı olarak vermeye başladık. Verdiğimiz hizmetlerdeki en önemli faktör, benim gerçekten hem hastane hem de işin turizm boyutunu, sağlık turizmi boyutunu 15 yıllık deneyimlerimle buluşturmam. Ben ilk defa bu işle gözümü açtım. Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra ilk olarak Belek bölgesinde turizm doktorluğu yaparak işe başladım. Sonrasında da Bodrum Alman Hastanesi’nde çalıştım. Daha sonra da Anadolu Hastanesinde görevlerime devam ettim. Son olarak da Anadolu Hastanesi’nde Genel Müdürlük görevimden istifa ederek ayrıldım ve kendi şirketimi kurdum.

Sizi diğer özel sağlık hizmeti veren şirketlerden ayıran özellikler nelerdir?

Şu anda da çalıştığımız otel grupları Türkiye’de önde gelen tesisler. Bu işe en iyi şekilde başlamak istiyordum. Maxx Royal ve Rixos Grubuyla çalışmaya başlayarak da bu düşüncemize start vermiş olduk. Biz gerçek manada özel sağlık hizmeti vermekteyiz. Otellerimizde de dahil olmak üzere hastanın ayağına kadar sağlık hizmetini götürüyoruz. Hastanın sadece muayenesini yapıp bırakmıyoruz. Bizim esas yaptığımız iş hastanın tatilin başlangıcından sonuna kadar konakladığı tesisdeki sağlık konusunda ihtiyaç duyduğu her şeyle ilgilenmemiz. Hastamızın otelden bir hastaneye gitmesi gerekiyorsa bile bizim asistanımız yanında eşlik ediyor. Çalıştırdığımız sağlık ekibimiz ve ambulanslarımız her daim özel hizmet için hazır bulunuyor.

Her otelimizde bir ambulansımız bir dokto-rumuz ve buna yardımcı olan 3-4 sağlık personelimiz daha 7/24 servis vermekte. Bu da kalp krizi, boğulma gibi saniyelerin hayati olduğu acil vakalarda müdahaleyi zamanında sağlayıp hastaların hayati tehlikelerinin ortadan kalkmasını sağlıyor. Böylelikle mevcut tesislerimizde istenmeyen durumların oluşmasının önüne geçmiş oluyoruz. Buna artı olarak, 7/24 hastamız bizi aradığı anda hizmetimizi sunuyoruz. Bizi farklı kılan özelliklerimiz bunlar.

Özel sağlık hizmetlerinde hedefleriniz nedir?

Flame’nin gelmek istediği nokta, gerçekten kaliteli hizmet almak isteyen ve bu hizmeti de en üst düzeyde almak isteyen tesislerle çalışmak. Çok büyük bir kitle ve çok sayıda otelle çalışmak gibi bir amacımız yok. Çok özel niceliği ve niteliği olan tesislerle çalış-mak istiyoruz. O tesislerin sağlık hizmeti kalitesini de bir üst düzeye taşıyoruz. Sağlık hizmeti, otellerden ya da turizmden ayrı düşünülecek bir hizmet değil. Otellerin bu hizmeti güvendikleri ve kendi depart-manı gibi çalışacak bir kurumdan alması lazım. Biz bunu sağlıyoruz. Otelin kendi departmanı gibi hizmet veriyoruz. Personellerle ve misafirlerle iç içe çalışan bir yapı kuruyoruz. Maxx Royal ve Rixos Grupta bunu sağladık. O girift yapıyı sağladığınız zaman işletme ile ortak bir noktada buluşup bunu bir üst seviyeye taşıyabilirseniz başarı da kendiliğinden geliyor.

Otellerden genel beklentileriniz nedir ?

Kaliteli hizmet isteniyorsa sağlık hizmetlerini bir kiralık dükkan gibi düşünülmemesi gerekir. Otel kaliteli hizmet almak istiyorsa sağlıktan kazanç düşünmemeli. Tüm dünyada kabul edilen en pahalı hizmetlerin başında sağlık hizmeti gelir. Ülkemizde ise dünya standartlarının üstünde bir sağlık hizmeti verilmektedir. Hastayla olan iletişimde em-pati önemli bir unsur. Siz bu konuda nelere dikkat ediyorsunuz?
Bizim vizyonumuzda geçerli olan en büyük etken empatidir. Önemli olan hastayla olan iletişim ve güler yüz.

Temel önceliğimiz, sağlık hizmetlerinde gerçekleşen bir aksaklıktan dolayı misafirimizin oteli tercih etmeme nedeni olmak istemiyor olmamız. En üst düzeyde hedef her zaman misafir memnuniyetidir. Ana hedefimiz de her yıl hizmet kalitesini daha da yükseltmek. Tripadvisor gibi takip edilen önemli sitelerde müşteri memnuniyetinin yansımasına bizde aracılık etmek istiyoruz ve bunu gerçekleştiriyoruz da. Bununla ilgili 100 den fazla memnuniyet yorumunu bulabilirsiniz. Biz Antalya’da yetiştik. Turizmle iç içe turizm sektörü ile birlikte büyüdük.

Bizim en iyi bildiğimiz iş bunun adı sağlık da olsa başka bir alan da olsa; turizm. Sağlık turizmini de en iyi şekilde bilip uygulayabileceğimiz fikrinden hareketle yolumuzu bu yön de çizdik. Sağlık alanında 500 yatak üzerindeki tesislerde sağlık hizmetinin kesintisiz verilmesi zorunluluğu var. Bunu özellikle üst seviyede sağlamak için çok büyük efor sarf ediyoruz. Biz de şirket olarak bu eforu çok daha yükseklere taşımayı hedefliyoruz. Benim vizyonumdaki en temel özelliklerden birinin empati olduğu-nun altını yine çizmek istiyorum. Önemli olan, hastaya karşı yaklaşımınız. Ona gösterdiğiniz güler yüz, ilgi, verdiğiniz güven ve hastayla olan iletişiminiz.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı? 

Flame Medical’in çalıştığı tesislerde otel personelinin de misafirlerden hiçbir farkı yok. Misafire en iyi hizmetin verilebilmesi için otel personelimizin sağlıklı olması lazım. Önceliklerimizden biri de budur. Personelin sağlıklı olması, misafire verdiği hizmeti en iyi şekilde gerçekleştirebilmesi ile doğru orantılıdır. Tesisteki çalışan personelin her daim doktora ulaşıp tedavilerinin anında yapılıp bir an önce işlerine dönmelerini sağlayarak maddi ve manevi iş gücü kaybını da önlemiş oluyoruz’