Başkan yardımcısı olarak büyük bir heyecanla içerisinde yer aldığım Tuvecca’nın (Türkiye Acil Veteriner Hekimleri Derneği) Acil bakım ve Kurslar Sempozyumu’nu Göynük’te bulunan Mirage Park Resort Otel’de büyük bir başarı ile tamamladık. Yalnızca bu organizasyonu tamamlamakla kalmadık, daha önce dünyada hiç bir otelde gerçekleştirilemeyen bir organizasyona başarı ile imza atmış da olduk.

Olgun Aslan

14 salonda dünyanın önde gelen hocaları ve ülkemizin önde gelen eğitmenlerinin katılımı ile adeta bir yıldızlar karması oluşturuldu. Her hocamıza kendisine ait bir sınıf tahsis ettik. Yüzlerce katılımcı hekimin eğitimcisi ile birebir uygulama yapma şansı oldu.

Kongre programında bulunan hizmetleri, konser ve benzeri organizasyonları Kemer ilçemizde yaşayan dostlarımızdan alarak, bölgeye de ekonomik katkı sağlamaya çalıştık. Bu tür organizasyonların büyümesi ve sayılarının artması şüphesiz Kemer ve bölgesine ciddi anlamda ekonomik katkı yaratacak ve kış turizmini canlandıracaktır. Temennim tüm Kemer’in ortak kongre projeleri ile şehri kış aylarında da nefes alan bir kent haline dönüştürmesidir.

Kemer Belediye Başkanımız Sayın Necati Topaloğlu’na Kongremize vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyorum. Göynük’te tamamladığımız sempozyumumuzun ardından dünyaca ünlü hekimlerimiz, sosyal medya paylaşımları ile gerek derneğimizi gerekse kentimizin güzelliklerini aktararak tanıtmımıza da katkı koydular. O paylaşımları çevirerek sizlerle de paylaşmak istedim;

Kurslar Sempozyumu eğitmenlerimizden Sergio Guilherme; ‘TuVECCA bir kez daha ne muhteşem bir konferansa imza attı. Her geçen gün daha da iyiye gidiyor! Bu ekiple çalışmak her zaman büyük bir zevk ve sizleri tanıdığım için onur duyuyorum. Aldığınız tüm başarıyı ve tanınmayı hak ediyorsunuz. Türkiye’de Veteriner Tıbbını geliştirmek için yaptıklarınız harika! Antalya’nın mavi gökyüzü TuVECCA’nın sınırı!’

Kurslar Sempozyumu eğitmenlerimizden Alexandru-Bogdan Vitalaru; “TuVECCA etkinliklerinde her zaman eğleniyorum ve inanılmaz insanlarla tanışıyorum. Türkiye’de eğitmen olmaktan her zaman keyifli! Veterinerler hekimler akıllı, eğlenceli ve misafirperverliklerini ve harika yemeklerini seviyorum! Türkiye benim en sevdiğim ülkelerden biri ve her zaman memnuniyetle geri gelirim!”

Kurslar Sempozyumu konuşmacımız Alexandru Tutunaru; “TuVECCA ekibine bu etkileyici etkinliği Antalya’da çok güzel bir yer olan Kemer’de düzenlediği için teşekkür etmek istiyorum. Kredilerin çoğunu bu etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan yeni arkadaşlarım Olgun ve Cenk’e ve her türlü detayı ayrıntılarla düşündükleri için Sedef ve ekibine teşekkür etmek isterim. TuVECCA kursiyerleri ve biz öğretim üyeleri olarak bu 4 yoğun gün boyunca birlikte çok şey öğrendik. Bu etkinliğin kalitesi alışkın olduğum Avrupa standartlarının üzerindeydi ve TuVECCA hepimiz için bir örnek olmalı. Sizin için en iyisini diliyorum ve umarım TuVECCA daha da büyüyecek. Gelecek yıl görüşürüz.

Not; Umarım günde sadece 5 bardak çay içerken sizi hayal kırıklığına uğratmadım” Kurslar Sempozyumu eğitmenimiz Dr. Hadi Alihosseini; “Doktora eğitimi için 2008 yılında Türkiye’ye geldiğimde büyük bir heyecan ve daha büyük bir düşüncelerim vardı. Hatırlıyorum aynı yılda İstanbula bir kongreye gelmiştik ve oradaki bulunan farklı branşlardaki eğitmenler ve hocalar hepsi yabancı idi.

Ancak günümüzde TUVECCA gibi tüm dallarda tamamen egosu olmayan, yetenekli ve paylaşımcı güzel ve güçlü bir ekipe sahip dernek karşımızda. Tuvecca eğitim kursları Türkiye için bir hayal projesidi, ancak yönetimin uğraşı ve eğitim ekibinin çabasıyla gerçek oldu…

Bu projenin küçük bir parçası olmaktan ve güzel Türkiyem için faydalı olmaktan guruluyum…”