Turizm sektörünün duayen ismi Hüseyin Baraner, Alman tenis menajerleri ile birlikte Kemer Belediyesi’nin yap işlet devret usülü ile kiraladığı Corendon Tennis Club Kemer’i ziyaret etti.

Burada yaşadığı deneyimi sosyal medya hesabından paylaşan Baraner paylaşımında şunları söyledi; “Alman Tenis Menajerleri ile Kemer’deyiz. Türkiye artık dış alan yatırımlarına geçmeli. Bu alanda büyüme ve gelişim sağlamak, ülkenin hem spor turizmini hem de genel turizm sektörünü önemli ölçüde canlandıracaktır. Bu dalganın öncüsü olarak Corendon’un otel dışı bağımsız yeni yatırımları sayesinde, Kemer Avrupa’nın tenis merkezi olmaya aday.
Corendon, Kemer’de spor turizmi için özel olarak tasarlanmış modern tenis tesisleri inşa etti: Almanya başta olmak üzere, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelecek profesyonel tenisçiler için çok sayıda turnuva ve antrenman kampı düzenlenmesi planlanmaktadır. Tesislerin yüksek kalite standartlarına sahip olması ve özel olarak tenis sporuna yönelik inşa edilmesi, Kemer’i tenis sporunun önemli merkezlerinden biri haline getirecektir.

Bu girişim, sadece spor turizmine değil, aynı zamanda Kemer’in ve Türkiye’nin uluslararası alandaki bilinirliğine de büyük katkı sağlayacaktır. Tenis gibi prestijli bir spor dalının gelişmesi, bölgeye yüksek gelirli turistlerin çekilmesine ve dolayısıyla ekonomik büyümeye destek verecektir. Bu da Türkiye’nin, özellikle de Kemer’in, spor turizmi konusunda dünya sahnesinde öncü bir rol üstlenmesine yardımcı olacaktır”